Team Ruimtelijke Kwaliteit
Het Team Ruimtelijke Kwaliteit Nederland is een samenwerkingsverband van 7 regionale welstands- en monumentenorganisaties en de Federatie Ruimtelijke Kwaliteit. De organisaties beschikken samen over een groep van ongeveer 200 experts die als adviseur werkzaam zijn op alle denkbare terreinen van ruimtelijke kwaliteit: uiteenlopend van welstands- en monumentenadviseurs via ervenconsulenten tot experts op het gebied van de vormgeving van infrastructuur, waterbouwkundige werken en begeleiding in particulier opdrachtgeverschap in de bouw. Dat doen zij als onafhankelijke adviseur, als lid van een kwaliteitsteam, als supervisor of stadsbouwmeester, als onderzoeker of als opsteller van gemeentelijke beleidsnota's. Opdrachtgevers bestaan voornamelijk uit overheden (gemeenten, provincies, Rijk) en professionele ondernemers in de bouw. De leden van het team doen onderling een beroep op elkaars expertise en kunnen zo elk beschikken over de inzet van alle denkbare deskundigheid.
Het secretariaat van het Team Ruimtelijke Kwaliteit Nederland is ondergebracht bij Dorp, Stad en Land in Rotterdam.
Friesland: www.husenhiem.nl
Gelderland: www.geldersgenootschap.nl
Groningen en Drenthe: www.libau.nl
Noord-Holland: www.mooinoord-holland.nl
Overijssel: www.hetoversticht.nl
Utrecht: www.mooisticht.nl
Zuid-Holland en Zeeland: www.dorpstadenland.nl
Nieuwe Publicaties
Onderstaande publicaties zijn zolang de voorraad strekt, tegen verzendkosten te bestellen bij de Federatie Ruimtelijke Kwaliteit: info@ruimtelijkekwaliteit.nl
-
Jaarverslag over 2022
In 2022 groeide de formatie van de Federatie Ruimtelijke Kwaliteit en werden er tal van initiatieven genomen en activiteiten ontplooid. Financieel waren er de nodige tegenvallers.
-
Ruimtelijke Kwaliteit bij Fabrieksmatige Woningbouw
Meer goede woningen op de korte termijn én blijvende ruimtelijke kwaliteit met elkaar verenigen is het doel van het traject Ruimtelijke Kwaliteit bij Fabrieksmatige Woningbouw.
-
Duurzame Stadsgezichten
De huizen in beschermde stadsgezichten worden ook verduurzaamd. Hoe is dat mogelijk zonder afbreuk te doen aan de ruimtelijke kwaliteit en de erfgoedwaarde?